всеукраинский информационно-аналитический журнал, посвященный вопросам оптимизации логистических процессов
Новости О журнале Подписка Реклама Доска объявлений
Контакты Партнеры
 

 
 
Свежий номер
Архив
Электронная версия

Письмо редактору
Фоторепортажи
Реклама на сайте


Тема для обсуждения

Авторам
Приглашаем к сотрудничеству



10 октября 2019
Оптимальная маршрутизация для доставки стройматериалов
Доставка стройматериалов является, пожалуй, наиболее сложной для маршрутизации, и связанно это прежде всего с тем, что доставляемая продукция имеет различные характеристики по весу и объему.
Подробнее

15 марта 2019
Ирина Новикова – новый Генеральный директор «GEFCO Украина»
Группа GEFCO сообщает о назначении Ирины Новиковой на должность Генерального директора «GEFCO Украина».
Подробнее

13 марта 2019
ZAMMLER GROUP святкує 12-річчя!
Сьогодні виповнюється 12 років українській логістичній компанії ZAMMLER! Компанії, яка першою з вітчизняних логістів почала надавати послуги фулфілмента і першою вийшла на міжнародні ринки!
Подробнее
НОВОСТИ


19 июля 2017
Позиція СУП щодо законодавчих актів України про протидію загрозам національній безпеці в інформаційній сфері

Спілку Українських Підприємців (СУП) - громадську організацію, що об'єднує українських представників малого, середнього та великого бізнесу, стривожили деякі положення зареєстрованого 12 липня у Верховній Раді України проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії загрозам національній безпеці в інформаційній сфері.

Згідно з проектом, слідчі органи мають право ініціювати блокування онлайн-ресурсу, якщо він загрожує національній безпеці в інформаційній сфері. Провайдер інтернет-зв'язку зобов'язаний буде без суду заблокувати доступ користувачів до інтернет-ресурсу.

У пояснювальній записці до проекту вказано, що метою законопроекту є розробка та впровадження правових механізмів, спрямованих на формування ефективної системи кібербезпеки. Також депутати вважають, що в проекті відсутні правила та процедури, котрі можуть мати ризики вчинення корупційних правопорушень.

У випадку прийняття Законопроекту під забороною може опинитися будь-який інтернет-ресурс, котрий, на суб'єктивну думку представника слідчих органів, загрожує національній безпеці країни. Ресурс буде заблокований без судових розглядів негайно. Спілка українських підприємців, як найбільша асоціація представників бізнесу України, створена для формування сприятливого бізнес-середовища, стурбована цією ініціативою. Ми розуміємо необхідність покращувати ситуацію з кібербезпекою України і вважаємо цей напрямок пріоритетним. Однак законодавчі ініціативи в такій формі вважаємо неприйнятними. Це не відповідає заявам перших керівників держави про дотримання європейських цінностей та рухкраїни в напрямку цивілізованого суспільства.

Це також негативно вплине на інвестиційний бізнес-клімат у державі, де IT-сектор є одним із небагатьох драйверів росту економіки. Мова йде не лише про медіа-ресурси, ЗМІ. Цей проект також стосується e-commerce-сервісів, логістичних компаній, фінансового сектору, консалтингу, створення ПЗ тощо.

Даний проект був розроблений без участі представників бізнес-спільноти та публічних обговорень. Водночас відомо, що Кіберполіцією параллельно готувався подібний проект із залученням експертів галузі. Однак у результаті у Верховній Раді зареєстрований документ, котрий розроблявся в повному інформаційному вакуумі. СУП закликає депутатів не приймати поспішних необдуманих рішень і не голосувати за запропонований проект. Цей акт слугуватиме тривожним сигналом для інвесторів і поставить під сумнів щирість намірів української влади розвивати демократичне суспільство відповідно до європейських цінностей.

Представники бізнес-середовища готові надати свою експертизу, щоб разом розробити акт, котрий буде дійсно сприяти покращенню кібербезпеки, не порушуючи інвестиційної привабливості держави.

Просмотреть архив новостей






Версия для печати  
На первую страницу  
Контактная информация  


 
Логин  
Пароль
Регистрация
Забыли пароль?
Вы не авторизированы,
пройдите авторизацию
Логистический оператор
Транспортные биржи
Таможенные брокеры